Selecteer een pagina

2020: thuis, vertragen, goud en MTB

Mocht je mij volgen op Social media, dan is het soms lastig om mij te ‘vatten’, ik pas niet zo goed in één hokje. Ik ben kinderboekenschrijver, bestuurslid van Gaul!, bestuurslid van een stichting die in Afrika werkt. En ik startte vorig jaar een nieuw bedrijf dat trainers, coaches en adviesbureaus ondersteunt in de transitie naar ‘online’. Die markt explodeerde dit jaar …   Door COVID-19 lukte het ook best aardig om veel thuis te zijn. En mijn levensritme wat te vertragen.

Mijn business news gaat over mijn MTBusiness: daar investeer ik de meeste tijd in en komen wie ik ben en wat ik doe bij elkaar. 

Ik neem jullie mee in een A B C.

A. Aanvankelijk was mijn training motivatie door de afgelasting van het Districtskampioenschap op de weg compleet verdwenen. En kwam ik flink wat kilo’s aan tot eind mei. Ik werkte veel te hard en ben na 2 weken spit rugklachten op de MTB gestapt. Sindsdien ben ik steeds fitter geworden en vlogen de kilo’s er harder af dan ooit. Op de 1e plek bij het Drents MTB Kampioenschap op 6 september ben ik dan ook buitengewoon trots.

B. Ik ben in gesprek met KNWU bondscoach Off-road Gerben de Knegt over mijn rol binnen het MTB team in aanloop naar Tokio 2021. Het concreet maken van het plan ligt binnenkort op tafel. Dit traject is één van de prikkels om mijzelf mentaal en fysiek scherp te houden en steeds weer te blijven leren.

C. De afgelopen jaren heb ik een uniek MTBusiness SPORT leiderschapsprogramma ontwikkeld. Mijn klant is een jaar lang aan de slag om een volgende stap te zetten in haar of zijn leven. Hierbij ontvangt de klant individuele begeleiding door een team van experts op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, technische vaardigheden op MTB vlak en fysieke conditie en fitheid. Het programma gebruikt de mountainbike sport als middel en spiegel voor ontwikkeling van je werk en leven. De afkorting SPORT staat voor de vijf fases van het programma: Stilstaan, Positioneren, Ontdekken, Realiseren en Toetsen & testen. Mocht je niet meteen het hele programma willen doorlopen, dan kun je het programma ook in meerdere losse producten ervaren.

Mijn persoonlijke doel voor 2021

Mij verder concentreren op de drie doelen en thema’s van 2021:
1. Thuis zijn wie ik ben: partner en vader van 3 heel verschillende kinderen
2. De doelen die er op MTB vlak liggen, daadwerkelijk realiseren: 5 deelnemers in het SPORT programma, onderdeel van Offroad Olympic Team NL, het MTB Skillspark Groningen Meerstad gerealiseerd en mijn bestuursfunctie overgedragen.
3. Verder vertragen: nog meer lezen, mediteren, wandelen en genieten op de MTB in de natuur.

Op 13, 14 en 15 december neem ik drie dagen de tijd voor mijzelf in de natuur in Lochem om dit verder uit te werken.

 

Geert Kamps

Geert Kamps

I-ken